Flytte og løfte 100 stokker

På læringsarenaen i Buskerud kopierer vi et Sandsværshus. Det er en type hus som det har vært tradisjon for i Kongsberg området. Huset er 7 meter bredt er 8,5 meter langt og 3,5 meter opp til rafta. De største stokkene er 8,5 meter lange og kan ha en rot-dimensjon på 30 cm. Med andre ord de er tunge, og de er mange (ca 100 trær). Ettersom huset ble høyere måtte vi få oss noen hjelpemidler for å flytte på stokkene og for å få dem opp på laftekassa. Vi har forsøkt å bruke færrest og enklest mulig hjelpemidler.

Videoene viser metodene vi bruker nå.

Fugleperspektiv
Håndverkerperspektiv

Vår erfaring hittil i prosjektet er at det er viktig med logistikk når en tømrer opp en laftekasse. At en flytter stokkene minst mulig og har godt med arbeidsplass rundt huset.

Her finnes det sikkert mange lure løsninger, og vi vil gjerne ha forslag på andre måter å gjøre dette på 🙂

3 tankar på “Flytte og løfte 100 stokker”

  1. Det er godt å se at andre også klarer seg uten innleid kran på byggeplassen. Men selv ville jeg vært skeptisk til å bruke ei slik håndklype. Selv bruker jeg et litt kraftigere tau – og et enkelt tømmerstikk rundt stokken.

    Likt av 1 person

  2. Tømmerstikk høres ut som en knute vi skal lære oss 🙂
    Har sett på en liten tømmerklo/saks som jeg lurte på å kjøpe, men om det funker med et bra tau og knute, hadde jo det vært kult.

    Likt av 1 person

Kommenter innlegget