Røros

På Rørosmuseet er det avdelingen Bygningsvernsenteret som er læringsarenaen. Ved senteret er vi 9 ansatte. Tre av dem jobber på antikvarisk verksted med istandsetting av vinduer og dører, og diverse finsnekkering-oppdrag både mot private og  på husene etter kobberverkets eiendommer.

Vi har to ansatte som arbeider hovedsaklig som tømrere. De driver for det meste med diverse bygningsvernoppgaver på Kobberverkets eiendommer. Etter konkursen i 1977 har denne eiendommen hatt museale formål og består av en god del hus av forskjellig alder ved Malmplassen i sentrum av Røros, og oppe på fjellet ved Storwartz gruveområde.

Vi er også tre stykker som sitter på kontoret her ved bygningsvernsenteret. For utenom administrasjon driver vi med rådgivning, avholde kurs og utdanning og deltar aktivt innen diverse utviklingsforaer innen bygningsvernet.

Som læringsarena har vi ofte tatt utgangspunkt i eldre bygninger på verdensarvstedet Røros, og prøvd å finne fram til spennende prosjekter til nyproduksjon utført av studentene ved siden av å få kjennskap til den daglige driften. Vi prøver også å lage spennende prosjekter når det skjer noe her på Røros, for eksempel under Rørosmartn eller handverksdagene på høsten.

For tiden er det Jostein Utstumo som er student ved læringsarenaen.

P1020624

Her kan du lese det som er posta av studentar på læringsarena på Røros:

https://tradisjonshandverk.com/category/laeringsarena/roros/

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: